ØK-Fonden sætter fokus på unge akademikere med den nye ”EAC Thesis Prize”, som uddeles årligt med en kontant præmie til udvalgte studerende / studerende for fremragende bachelorafhandling med fokus på danske forretningsforetagender i Asien.

EAC-prisen er en del af Det Østasiatiske Kompagnis Almennyttige Fonds nye Ungdomsstrategi, der har som mål at inspirere og skabe relationer mellem den næste generation af forretningsfolk i Danmark og Asien samt kommunikere bevidsthed om værdierne for god ledelse, innovation og iværksætteri, som ØK byggede på i over 100 år.

Kenneth Luciani, bestyrelsesmedlem i ØK-Fonden udtaler: ”Med udgangspunkt i stifter H.N. Andersens forretningsfilosofier opbyggede det Østasiatiske Kompagni en særlig ledelses- og virksomhedskultur, som positionerede ØK som Danmarks største, mest ekspansive og internationale virksomhed. De centrale værdier, der dengang var afgørende for ØK’s succes, bringes videre af ØK-Fonden og Asia House Business i en ny tid, hvor det asiatiske marked udgør et stort potentiale for dansk erhvervsliv.”

EAC-prisen er specifikt rettet mod studerende på CBS-programmerne International Business, International Business i Asien, og International Shipping & Trade. Vinderne af EAC-prisen tildeles DKK 25.000 hver for yderligere at understøtte deres interesse i Asien. Den vindende bacheloropgave er udvalgt af en bedømmelseskomité bestående af repræsentanter fra CBS og ØK-Fondens bestyrelse på baggrund af afhandlingens faglige kvalitet, relevansen for praktisk anvendelse – især for danske virksomheder, der søger forretning i Asien – samt for at give en ny vinkel og indsigt.

ØK Fonden tildelte den første årlige EAC Thesis Prize 2020 til studerende Sebastian Behn Hansen (BSc IB) og Eske Gerup (BSc Shipping), fra Copenhagen Business School for deres fremragende bachelorafhandling med titlen “The effect of outsourcing on firm market value – A perspective from a small nation”. I deres opgave undersøger de to bachelorstuderende sammenhængen mellem outsourcing og fast markedsværdi (målt ved aktieudvikling) hos danske virksomheder, der annoncerer deres hensigt om at outsource til Kina.

En prisoverrækkelse og reception blev afholdt den 17. september 2020, i Asia House på Indiakaj 16, København 2100 for at anerkende vinderne såvel som de seks andre nominerede for deres fremragende præstation. Eventen blev sendt live via dette link.